TUOTTEET

Led Future IQ MOB -tuoteperhe

IQ MOB 8

Led Future Oy:n IQ MOBILE™ –laiteperhe on suunniteltu erityisesti mobiililaitteiden desinfiointiin. Näiden, kuten muidenkin hoitotyössä käytettävien elektronisten laitteiden, desinfiointi on aikaisemmin ollut haasteellista laitteiden muotojen ja laitevalmistajien asettamien rajoitusten vuoksi. Useat laitevalmistajat suosittelevat välttämään voimakkaita kemiallisia desinfiointiaineita laitteiden pintapyyhinnässä ja tämä on heikentänyt mahdollisuuksia puhdistaa laitteet kunnolla taudinaiheuttajista. IQ MOBILE™ -laitteita on käytössä muun muassa Kuopion Yliopistollisessa sairaalassa. Lisäksi laitteita on parhaillaan koekäytössä Helsingin, Oulun, Tampereen ja Turun Yliopistollisissa Keskussairaaloissa.

Helsingin Yliopistollisen Keskussairaalan tulehduskeskuksen osastonylilääkäri, sisätautiopin dosentti Veli-Jukka Anttilan mukaan antibiooteille vastustuskykyiset bakteerit, kuten MRSA, ovat sekä Suomessa että maailmalla merkittävä ongelma terveydenhuollossa. Moniresistenttien mikrobien leviämisen ehkäisyssä hyvä käsihygienia on tärkein yksittäinen toimenpide. Moniresistentit bakteerit viihtyvät sairaaloissa hoitoympäristön pinnoilla ja myös elektronisissa laitteissa, kuten mobiililaitteissa, näppäimistöissä, sähköisissä hoitolaitteissa ja puhelimissa. Näiden puhdistaminen mikrobeista on usein hankalaa ja aikaa vievää. Arkipäivän ongelmana Anttila näkee henkilökunnan ja potilaiden mobiililaitteiden mikrobikontaminaation. Käsiä ei muisteta myöskään aina desinfioida kun mobiililaitteesta siirrytään potilaan luokse.

”Led Futuren UV-LED desinfiointijärjestelmä voi olla ratkaisu mobiililaitteiden desinfiointiongelmaan sairaala-ympäristössä. Tärkeää desinfiointilaitteiston tuotekehityksessä on yhteistyö käyttäjien ja laitevalmistajien kanssa sekä riittävä näyttö laitteiden mikrobiologisesta tehosta.” Sanoo Anttila.

Miten se toimii?

IQ MOB 8 tuottama UV -valo on aallonpituudella, josta puhutaan nimellä UV-C -valo, joka läpäisee tehokkaasti mikrobien seinämät ja tuhoaa niiden DNA -ketjun. DNA-ketjun tuhottua mikrobit kuolevat, eivätkä pysty lisääntymään ja aiheuttamaan sairauksia tai tartuntoja. UV-C -valo on turvallinen, ekologinen ja ei ole haitaksi tavaroille tai elektronisille laitteille.

Tehoaako UV-C -valo myös superbakteereihin? Superbakteerit muuntuvat jatkuvasti olosuhteiden mukaan. Ne kehittyvät niin, että antibiootit eivät välttämättä enää tehoa bakteereihin, joihin ne vielä eilen tepsivät. IQ MOB 8 tehokkaat UV-led valot tuhoavat myös superbakteerit!

-ei kemikaaleja
-ei lämpöä
-ei nesteitä
-vain turvallinen, puhdas UV-valo.

Tulevaisuus on täällä…

IQ MOB 8 tekniset tiedot

Desinfiointi

Laitteella voi desinfioida suurimman osan tavaroista ja laitteista. Ei haitaksi elektronisille laitteille, kuten esim. matkapuhelimet. Desinfiointisykli on valmis kun vihreä valo palaa. Desinfiointisykli on kesken kun vihreä ja punainen valo vilkkuu. Jos punainen valo palaa on desinfiointisykli keskeytetty (poislukien lataus). Desinfiointisyklin voi aloittaa alusta avaamalla ja sulkemalla kannen. Turvamekanismi pysäyttää desinfiointisyklin jos kansi avataan.

Lataus

Laitteen mukana tulee 5V micro USB -laturi. Latausliitin on universaali microUSB. Latausaikana punainen led -valo palaa.

  IQ8/50   IQ8/100   IQ8/200   IQ8/300   IQ8/600
Ulkomitat
Leveys (mm)   289   289   289   289   289
Syvyys (mm)   202   202   202   202   202
Korkeus (mm)   48   151   255   356   667
Sisämitat
Leveys (mm)   190,5   190,5   190,5   190,5   190,5
Syvyys (mm)   129,5   129,5   129,5   129,5   129,5
Korkeus (mm)   36   139   242   345   651

Muut tiedot

Desinfiointiaika: 2min
Käyttölämpötila: 0 – 50° C
Paino: 1,0 – 5,0kg
Akun kesto: 200 – 300min
Desinfiointimenetelmä: UV-C valo
Lampputekniikka: UV-led
Indikaattoriledit: punainen ja vihreä
CE-Merkintä
Valmistettu Suomessa

IQ MOB 8 desinfiointilaitteen teho on todennettu muun muassa E.coli- ja MRSA-bakteeria vastaan.
Tutkimuslaitoksina ovat olleet sekä Itä-Suomen Yliopisto että BioSafe Oy vuosina 2015 ja 2016.