LED-TEKNOLOGIA

EKOLOGINEN JA TEHOKAS TEKNOLOGIA

 UV-desinfiointilaitteita on toteutettu jo aiemmin loisteputkitekniikan avulla. Nämä matala- tai keskipaine-elohopealamput säteilevät n. 254 nm aallonpituutta. Elohopealamppuja on käytetty mm. vesilaitosten desinfiointijärjestelminä. Loisteputkivalaisimien säätäminen ja kontrollointi on erittäin vaikeaa, ja loisteputkivalaisin on käyttöikänsä päätyttyä ongelmajätettä.

UV-LED teknologia – uuttakin uudempaa!

LED –teknologialla tuotettu UV-valo on erittäin tarkasti säädettävissä niin intensiteetin, aallonpituuden kuin syttymisen ja sammumisenkin suhteen. LED-teknologian energiantarve on huomattavan pieni, eikä järjestelmä tuota ns. loistehoa lainkaan. LED-teknologia mahdollistaa myös uudenlaisten desinfiointituotteiden muotoilun, suunnittelun ja aivan uudenlaisia sovelluskohteita.

UV-LED Desinfiointi on tulevaisuutta jo tänään!

UV-KÄSITTELY

MITEN UV-KÄSITTELY TOIMII?

Otsoonikerros estää mikrobeja tappavan UVB ja UVC-valon pääsyn maanpinnalle. Tästä syystä mikrobit eivät kestä näitä valon taajuuksia.

Desinfiointi perustuu UVC-valoon, joka tuhoaa mikrobien dna-ketjut. Tehokkaat UV-led valot tuhoavat myös ns. superbakteerit! 

Desinfiointikäsittely UV-LED-teknologialla on uusi menetelmä, jonka potentiaali erilaisiin sovelluksiin on erittäin laaja. Menetelmällä on mahdollista käsitellä ilmaa, erilaisia kiinteitä pintoja ja materiaaleja sekä niin kirkkaita kuin sameitakin nesteitä. UV-käsittely perustuu UVA, UVB ja UVC valoalueiden käyttöön kohteen säteilyttämisessä.

Valotusyksikössä kohde valaistaan sopivalla UV-valon aallonpituudella sekä valaisuajalla haluttujen lopputulosten aikaansaamiseksi. UV-valo toimii käytännössä kaikkia mikro-organismeja vastaan. UV-valo muuttaa solujen biologisia ominaisuuksia hajottamalla DNA:n rakenteen ja vaikuttaen kohde-eliön eri ominaisuuksiin säädettyjen arvojen mukaan.

Myös antibiooteille resistentit bakteerit reagoivat UV valoon, mikä mahdollistaa esimerkiksi sairaalabakteeriepidemioiden kontrollointia sisäilman ja työskentelytilojen sekä välineiden desinfioinnin avulla. Näin leviämistä voidaan hidastaa ja rajoittaa.

 

ei kemikaaleja
ei lämpöä
ei nesteitä

VAIN käyttäjäturvallinen
puhdas UVC-valo

MAHDOLLISUUDET

BAKTEERIT HALLINTAAN UV-LED-TEKNOLOGIALLA

LED Future Oy:n UV-LED teknologia mahdollistaa UV-valoon perustuvien desinfiointijärjestelmien asentamisen ja kehittämisen useisiin erilaisiin toimintaympäristöihin ja sovelluskohteisiin.

UV-Desinfiointi ei lisää desinfiointikohteeseen mitään kemikaaleja, ei vaikuta desinfiointikohteen rakenteeseen tai ominaisuuksiin – paitsi tuhoten ei toivotut mikro-organismit! LED –Teknologialla toteutettu UV-desinfiointi on erittäin energiatehokasta ja ekologista. Toisin kuin loisteputkiteknologia, LED-teknologia on täsmällisesti säädettävissä, seurattavissa ja kontrolloitavissa. LED-teknologia vaatii vähän energiaa eikä tuota ongelmajätettä.

 

Bakteerien tuhoaminen

UVC-Led-valojen teho lasketaan tuhoamaan 99,9 % bakteerista, jokaisen kahden tunnin syklin aikana. Täällä varmistetaan ettei bakteerien määrä pääse nousemaan missään vaiheessa hälyttävälle tasolle. Esimerkiksi perinteisillä menetelmillä desinfioitaessa bakteereilla on jopa 10 h aikaa lisääntyä ennen seuraavaa desinfiointia. Tässä ajassa esim. Clostridiumbotulinumpopulaatio ennättää muuttua hyvissä olosuhteissa 42.100.000.000 kertaiseksi.

ESIMERKKEJÄ UV-LED DESINFIOINTIJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖKOHTEISTA:

  • Juomaveden desinfiointi energiatehokkaasti ja ilman kemikaaleja
  • Uimahallien veden puhdistaminen ilman kemikaaleja
  • Pastöroinnin korvaaminen UV-käsittelyllä maitotuotteissa
  • Sairaalabakteerien tuhoaminen IV- ja leikkaussalipintojen desinfiointijärjestelmillä
  • Laivojen painolastitankit
  • Pintojen desinfioiminen (esimerkiksi uimahallien pesutilat, sairaalan välinehuolto tai toimenpidehuoneet jne.)

  • Sisäilman pieneliöiden tuhoaminen julkisissa ja yksityisissä tiloissa
  • Pakkausmateriaalien desinfioiminen elintarviketeollisuudessa
  • Prosessivesien desinfioiminen elintarviketeollisuudessa

FACTS

Todistettuja faktoja UVC-valosta

UVC -valo läpäisee tehokkaasti mikrobien seinämät ja tuhoaa niiden DNA -ketjun. DNA-ketjun tuhottua mikrobit kuolevat, eivätkä pysty lisääntymään ja aiheuttamaan sairauksia tai tartuntoja. UVC -valo on turvallinen, ekologinen eikä ole haitaksi materiaaleille tai elektronisille laitteille.

Desinfiointikäsittely UVC-LED-teknologialla on uusi menetelmä, jonka potentiaali erilaisiin sovelluksiin on erittäin laaja. Menetelmällä on mahdollista käsitellä ilmaa, erilaisia kiinteitä pintoja ja materiaaleja sekä nesteitä. Käsittely perustuu UVC- valoalueen käyttöön kohteessa.

Sairaalainfektiot ovat vakava ongelma.  On arvioitu, että Suomessa sairalaainfektioiden prevalenssi on 5-10 %. Suomessa  40 000–50 000 potilasta saa vuosittain sairaalainfektion johon on laskettu kuolevan Suomessa vuosittain 700–800 sellaista potilasta.

On myös arvioitu, että tehokkaalla desinfioinnilla sairaalainfektioista voitaisiin vähentää 20-30%. 

Sairaalainfektioiden lisäksi yhteiskunnallisia kustannuksia aiheuttavat yleiset infektiot, jotka välittyvät esim puhelinten, tv kaukosäätimien, atk näppäimistöjen yms välityksellä. Suomessa sairaalainfektioiden aiheuttaman vuosikustanus on noin  195 – 492 miljoonaa euroa. Vuosilta 1988-1990 noin 200 miljoonaa euroa vuodessa. (Hyrylä)

Britanniassa arviolta 320 994 infektiota vuodessa = £930.62 miljoonan lisäkustannus, USA:ssa sairaalinfektiot lisää hoidon kokonaiskustannuksia keskimäärin $15 000’

Close Menu
×
We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept